Wethouder Reinie Kuiper opent de classic demo races in Nieuwe Pekela

Foto: Fred Stötefalk

NIEUWE PEKELA – Het Rijdend Motorsport Museum (R.M.M.) organiseerde vandaag de classic demo races bij Holland Marsch in Nieuwe Pekela.

Vandaag werd voor de vijfde keer het industriegebied Holland Marsch omgebouwd tot een circuit waar motoren uit het verleden hun Classic demo races gingen rijden. Dit zijn regelmatigheidswedstrijden, waarbij ronden zo regelmatig mogelijk moeten worden afgelegd. Hierbij worden de rondetijden vastgelegd en kan dus de langzaamste rijder winnen.

Aan de races deden 70 motorrijders mee. Onder hen was de familie Schutter uit Nieuwe Pekela. Zij stonden met drie generaties rijders aan de start, n.l. vader, zoon en kleinzoon.

De trainingen begonnen om tien uur. Rond één uur opende wethouder Reinie Kuiper door middel het zwaaien van de zwart/wit geblokte vlag het defilé. Daarna begonnen de wedstrijden. Alle klassen stonden aan de start, vanaf de 50 cc tot de 500 cc en de zijspannen.

Het was een mooi evenement te worden waar de liefhebber van klassieke motoren zijn hart kon ophalen. De bezoekers konden ook een kijkje nemen in het zeer toegankelijke rennerskwartier, waar al het moois stond opgesteld.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.