Boeren-Box viert jubileum met huisvriend Ron Jans en Tiktok Tammo

Eigen foto

GRONINGEN – Vrijdag 10 mei viert de Boeren-Box op feestelijke wijze zijn tiende verjaardag. Een fraaie mijlpaal voor de grootste en bekendste thema-skybox van FC Groningen. Het feest vindt plaats rondom de nu al memorabele wedstrijd FC Groningen – Roda JC in Euroborg. Een interactief tafelgesprek met huisvriend Ron Jans, een optreden van Tiktok Tammo en een speciale Party-DJ, zullen deze KKD-thriller én het Boeren-Box-jubileum omlijsten.

De Boeren-Box werd opgericht aan het begin van het seizoen 2013-2014 door agro-ondernemer Bas Schrage en clubman Geert Kuiper. De afgelopen KKD-jaargang was daarmee het tiende seizoen dat de inmiddels 49 aangesloten agro-ondernemers de FC supporteren vanuit hun eigen clubhuis in Euroborg. Deze fraai ingerichte dubbele thema-skybox biedt plaats aan zo’n 90 bezoekers en wordt doordeweeks ingezet voor bijvoorbeeld kennissessies, branchevergaderingen en themafeesten.

Landelijke bekendheid
In 2015 verwierf de Boeren-Box landelijke bekendheid rondom de bekerfinale van FC Groningen. Na het gezamenlijke uitzwaaimoment van de FC-selectie bij Euroborg een dag voor de finale, vertrokken de Boeren-Box-leden per tractor naar Rotterdam. Vlak na middernacht kwam de bonte-boerenkaravaan als eerste supportersgroep aan bij de Kuip en werd er een tentenkamp opgeslagen op de parkeerplaats aldaar.

De Boeren-Box haalde vaker positief het nieuws. Zo supporterde de agro-ondernemers FC Groningen tijdens het eerste coronajaar met een megaspandoek met bijbehorend royaal sponsorbedrag. Ook organiseert het bestuur elke twee jaar voor deelnemers en agro-sympathisanten een Agrobeurs en een speciaal Agri-event. Het bestuur blijft daarmee zijn verbindende, kennis-delende en innovatieve intenties benadrukken.

De trotse voorzitter Jos Hofsteenge zal de jubileumavond aftrappen. Hij heeft er zin in; “Een jubileum moet je vieren, dat verdienen onze leden en trouwe sympathisanten. En je kent het gezegde; boeren die geven nooit op! We staan in goede en slechte tijden achter elkaar en de FC. Ook de afgelopen moeilijke jaren. Daarom is het zo bijzonder dat ons jubileumfeest nu samenkomt met deze bizarre KKD-ontknoping. Ons commitment met en bij de FC op deze manier kunnen vieren.. tja, dat is simpelweg uniek.”

Oprichter en ondernemer Bas Schrage is inmiddels Boeren-Box-voorzitter af en sinds 2020 RVC-lid van FC Groningen. Als toezichthouder behartigt hij o.a. de belangen van supporters en sponsors. Medeoprichter en voormalig Sales manager van FC Groningen Geert Kuiper, stopte in 2019 bij de FC. Hij zal 10 mei als eregast aanwezig zijn en met Bas Schrage aanschuiven bij een tafelgesprek met Ron Jans. De trainer van FC Utrecht mag gerust huisvriend van de Boeren-Box worden genoemd. Zijn bezoeken aan de themabox en bijdrage aan tal van Agri-events zijn inmiddels vaste prik.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.