Northbase Veteranen Inloophuis viert Vrijheidsmaaltijd met Chef Nick Toet

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Gisteren organiseerde Northbase Veteranen Inloophuis voor iedereen een bijzondere Vrijheidsmaaltijd, met chef-kok Nick Toet aan het roer voor de soep. Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met het Vfonds, bood een gevarieerd menu aan inclusief de iconische Vrijheidsmaaltijdsoep, gecreëerd afgelopen jaren door vooraanstaande chefs.


In navolging van de bijzondere omstandigheden van 2020, waarin de Vrijheidsmaaltijden niet op de gebruikelijke wijze konden plaatsvinden, werd het initiatief genomen door het Amsterdams 4 & 5 mei Comité, Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie om een speciale blik Vrijheidsmaaltijdsoep te ontwikkelen. Deze veganistische soep werd in de jaren daarna voortgezet door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, met recepten van gerenommeerde chefs zoals Yvette van Boven, Nadia Zerouali en London Loy.


Dit jaar was het de eer aan chef Nick Toet om de Vrijheidsmaaltijd-soep bij Northbase te verzorgen. De vrijheidsmaaltijd, mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, bood niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke gerechten, maar ook om samen te komen en te praten over vrijheid en onvrijheid.
Tijdens de Vrijheidsmaaltijd werden er verschillende sprekers verwelkomd, waaronder enkele veteranen, Wethouder Ger Klein en Greetje Groenbroek, moeder van de omgekomen militair Henry Hoving. Hun inspirerende woorden zorgden voor momenten van eervol herdenken en bewustwording van de vrijheden die we vandaag de dag genieten, dankzij de inzet van onze veteranen.


Burgemeester Cora–Yfke Sikkema die tevens aanwezig was, gaf aan dat de dag mooi was begonnen voor haar met de vrijheidsbrunch en dat de gesprekken aan tafel vanzelf liepen. De Vrijheidsmaaltijd bij Northbase was niet alleen een culinair genot, maar ook een moment van reflectie en verbinding. Het benadrukte het belang van vrijheid en de dankbaarheid jegens degenen die hebben bijgedragen aan het behoud ervan.

Ingezonden

Foto’s: Northbase en Anita Meis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.