Gemeenten Westerwolde en Pekela hebben een rekenkamer

Foto: Jan Glazenburg

WESTERWOLDE, PEKELA – Sinds 2023 hebben de gemeenten Westerwolde en Pekela een rekenkamer. De rekenkamer is onafhankelijk en telt drie leden waarvan één voorzitter. De rekenkamer bestaat uit Joop Roebroek (voorzitter), Martijn Broekhuizen (lid) en Jan Dirk Gardenier (lid).

Wat doet de rekenkamer? 
De rekenkamer is onafhankelijk. De leden onderzoeken of het beleid van de gemeente Pekela het juiste effect heeft. Zo helpt de rekenkamer de gemeenteraad bij het controleren van het beleid. Hierdoor wordt het voor inwoners én raad inzichtelijker wat de gemeente doet.

Welke onderwerpen onderzoekt de rekenkamer? 
De rekenkamer kiest zelf welke onderwerpen onderzocht worden. Inwoners en leden van de gemeenteraad kunnen een idee indienen. Bijvoorbeeld wanneer zij benieuwd zijn of bepaald beleid van de gemeente goed werkt. De rekenkamer kan uiteraard niet alles behandelen, maar maakt een selectie van relevante onderwerpen. Via een enquête kan de rekenkamer ook aan inwoners vragen wat zij van het beleid vinden.

Onderwerp doorgeven 
Wilt u dat een onderwerp onderzocht wordt door de rekenkamer? Geef dit dan door aan de secretaris van de rekenkamer via rekenkamer@westerwolde.nl of rekenkamer@pekela.nl. Vermeld hierbij ook waarom u wilt dat er onderzoek gedaan wordt naar het onderwerp. Het onderwerp moet altijd met de gemeente Westerwolde of Pekela te maken hebben.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.