Dafclub Nederland op bezoek bij camping Moekesgat

Foto: André Dümmer

TER APEL – Eigenaars van meer dan 130 Dafjes, in allerlei soorten en maten, beleven een lang weekend op de campings met veel activiteiten.

Dafjes uit Londen
Eergisteren kwamen de eerste Dafjes al door het dorp gereden en gisteren het overgrote deel, gepakt en bezakt met tenten of zelfs een caravan. Ook speciaal voor deze gelegenheid kwamen twee deelnemers uit Londen naar Ter Apel; ze zijn twee dagen onderweg geweest.

Ovalcircuit
De toeschouwers van de Ovalracing waren blij verrast door de invasie van Dafjes. Na meer dan drie rondes was er gelegenheid om het gas (iets) dieper in te trappen en daar werd veel gehoor aangegeven.

Westerwolde tocht
Vrijdag volgt een ‘broezn’ toertocht door Westerwolde langs Laudermarke, Sellingen en Wedde. Mocht u ze tegenkomen zwaai dan even of steek de duim omhoog.

De Dafclub
Dafclub Nederland telt meer dan 3.200 leden en is daarmee een van de grootste autoclubs van Nederland. Vorig jaar hebben zich 500 nieuwe leden aangemeld waarvan veel jongeren. De hoge aaibaarheidsfactor van de Nederlandse auto, de techniek, de saamhorigheidsgevoel en de evenementen trekt veel nieuwe leden aan. De club is opgericht in 1980. Het clubblad Variomatic verschijnt vier keer per jaar. De club organiseert evenementen, taxatiedagen, heeft een eigen onderdelen magazijn en een webshop. Er zijn veel liefhebbers met technische kennis om het Nederlands erfgoed op de weg te houden.


Meer foto’s: https://myalbum.com/album/z35e8pzbNvSoM7/
André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.