Roon Staal doet Winschoten aan tijdens Lente Tour

Eigen foto

WINSCHOTEN – Zanger en pianist Roon Staal komt in zijn nieuwe Lente Tour naar Winschoten. Het concert vindt plaats op woensdag 29 mei in de Lutherse Kerk. De aanvangstijd is 20.00 uur. 

Magische, rustgevende sfeer

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel speelt Roon bekende cover songs op authentieke wijze en eigen werken, zowel in het Engels als Nederlands. Tijdens de concerten brengt hij zowel eigen, originele werken (zoals Promise, The Garden Of Light, Malawiaans Gebed ten gehore als bekende covers (o.a. Help Me Through The Night, I Have A Dream (Abba), Sound Of Silence, Bridge Over Troubled Water (Simon&Garfunkel), Sailing (Rod Stewart) en Stay With Me ‘Till The Morning).  

Musical en buitenland

Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio’s met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré Theater en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rock-opera ‘Tommy’ op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grotere theaters aandeed. Met name daarna trad Roon ook veel op in het buitenland met zijn solo werk terwijl hij in Nederland nu zo’n 4 touren per jaar volbrengt

Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen

“Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven”, aldus recensist Jacques

d’ Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O’Sullivan (It’s his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging kunt u deze lente nu genieten van de ontwapenende performance van deze 44-jarige musicus. 

Alle informatie over dit concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.