Bromfiets Oldtimer Club De Reutel organiseert nostalgische toertocht door Westerwolde en Kanaalstreek

Foto: André Dümmer

WESTERWOLDE – Op zaterdag 25 mei zal het geluid van ronkende motoren en nostalgische bromfietsen weer door de straten van Ter Apelkanaal en omgeving galmen. Bromfiets Oldtimer Club De Reutel organiseert namelijk een toertocht door onder meer de regio Westerwolde en de schilderachtige Kanaalstreek.

De toertocht, met een indrukwekkende lengte van 90 kilometer, wordt voor de vijfde keer op rij georganiseerd door Geert Koster, die vlakbij de grens van Ter Apelkanaal en Zandberg woont. Voor Geert markeert dit evenement een bijzonder jubileum, aangezien hij al vijf jaar lang met passie en toewijding deze nostalgische rit voor De Reutel organiseert.

Op zijn 71-jarige leeftijd zal Geert zelf ook deelnemen aan de toertocht, trots rijdend op zijn 71 jaar oude Simplex met Sachsmotor. De bromfietsclub telt meer dan 300 enthousiaste leden, afkomstig uit alle hoeken van Nederland, en zelfs uit Duitsland. “We hebben altijd veel plezier met het rijden en het is een gezellige club,” aldus Geert. “We hebben zelfs met televisieopnames in Olst gestaan, bij omroep Max. Dat ging over brommerrijden in de jaren 70, samen met Philip Freriks en nog een paar leden van De Reutel.”

De tocht begint met een inloop om 8.00 uur, waarna om 10.00 uur het startschot zal klinken vanaf Toeristisch Rustpunt MoeNieks aan de Weenderstraat 44 te Vlagtwedde. De route voert langs pittoreske dorpen zoals Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde en Blijham, om vervolgens een tussenstop te maken bij Oude Pekela voor een bezichtiging van oude industriële stoommachines bij Siep & Co.

Na een smakelijke lunch bij cafetaria ’t Wold in Onstwedde, vervolgt de tocht om 13.30 uur richting Bleklage, Barlage, Mussel en Kopstukken, om uiteindelijk aan te komen bij Musselkanaal. Hier staat een bezoek aan het bejaardenhuis A Horst op het programma, gevolgd door een bezichtiging bij Firma Albers sportcars en classics.

Het nostalgische spektakel eindigt in Ter Apelkanaal, via Beetse en Zuidveld, om vervolgens terug te keren naar Vlagtwedde. Ter afsluiting staat een heerlijke stamppot klaar bij MoeNieks. Voor de liefhebbers zijn de bromfietsen tot 10.00 uur ’s ochtends te bezichtigen.

Voor meer informatie over deze nostalgische toertocht kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Geert Koster.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.