Kerkenpad Oost-Groningen op zaterdag 1 juni

Foto: Jan Glazenburg
 

OOST GRONINGEN – Veel kerken, torens en een synagoge in Oost-Groningen zullen op zaterdag 1 juni 2024 hun deuren openen voor het publiek. Op die dag wordt namelijk voor de 9e keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. De Hervormde (Nicolaas) Kerk van Onstwedde doet hier ook aan mee.

In de deelnemende gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig die graag vertellen over de bijzonderheden van hun gebouw en het huidige kerkelijk leven. Een uitgelezen kans om het rijke religieuze erfgoed van Oost-Groningen te ontdekken. In sommige kerken worden bovendien extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een expositie, een boekenmarkt of een miniconcert.


Op de website www.kerkenpadoostgroningen.nl worden alle deelnemende kerken gepresenteerd. Ook staan op deze site fietsroutes, die langs de kerken lopen. Kies of bedenk zelf een route voor de fiets of auto en kom langs. U bent welkom van 10.00-16.00 uur!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.