Keurmerk Granfondo Giro Zonder Grenzen voor Moekesgat Ter Apel

Eigen foto Zandbergia

TER APEL – In navolging van Tourist Info Sellingen (Dorpsstraat 32) en Landal Landgoed Bourtange (Beetserweg 6) is ook Camping Moekesgat Ter Apel (Heembadweg 17) sinds zondag 12 mei toegevoegd aan het netwerk om als steunpunt ook de toeristen in Westerwolde en het aangrenzende Emsland te bereiken. In de persoon van beheerder Ronald Hut werd spontaan een promotor van mooi Westerwolde aangetroffen.

Vanaf nu kunnen liefhebbers van fietsen en wandelen (inclusief nordic walking) alle gewenste informatie en routebeschrijvingen bij de genoemde steunpunten verkrijgen tijdens de openstellingsuren. 

Zolang de voorraad strekt is daar ook historische informatie beschikbaar over het totale keuzemenu van de Stichting Zandbergia, te weten:

  • de toeristische fietstocht (Giro zonder Grenzen;  ± 120 kilometer) ter herinnering aan de doorkomst van de Giro d’Italia op 12 mei 2002;
  • de zgn. Picknick Giro (± 60 kilometer) deels over het traject van de Giro-etappe Groningen-Münster en langs diverse toeristische kroonjuwelen als de standerdmolen in Ter Haar, het Ferienzentrum Schloss Dankern /D en het Klooster in Ter Apel;
  • de historische voettocht van de St. Josephkerk in Zandberg naar de Sankt Maximiliankirche in Rütenbrock/D (Van-Kerk-tot-Kerk).

Deelname is kosteloos en volledig op basis van self-supporting. Dus zelf zorg dragen voor broodjes, koffie/thee, fruit, drankjes voor “onderweg” en zelf afrekenen op terrasjes en in restaurants langs de route.

De organiserende Stichting Zandbergia zal binnenkort nog een aantal steunpunten beoordelen en aan het netwerk toevoegen.

Ook wordt een beroep gedaan op de inwoners van de Kanaalstreek, Westerwolde en het Emsland om hun vrienden, families en gasten te attenderen op deze mogelijkheid om op sportieve wijze te genieten van onze wonderschone omgeving. 

Bovendien staat de organisatie open voor tips uit kringen van inwoners en deelnemers om het arrangement verder aantrekkelijk te maken.

Ingezonden door Wim Mensen

Foto’s: Zandbergia

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.