Paarse pracht in het beekdal

Foto: NP Drentsche Aa

GASTEREN – Beleef op donderdag 23 mei 2024 de paarse pracht in het beekdal van Nationaal Park Drentsche Aa. Start is om 19:00 uur vanaf de NP Parkeerplaats Gasterse Duinen aan de Oudemolenseweg bij Gasteren. De wandeling duurt ca. 2 uur. 

In het voorjaar kleurt de Brede orchis de graslanden langs de Drentsche Aa paars. We nemen je mee naar de mooiste plekken in het beekdal, waar je kunt genieten van dit uitbundige bloemenfestijn. Toen Staatsbosbeheer in de loop van de jaren zestig begon met het aankopen van gronden in het Drentsche Aa-gebied, waren er bijna geen orchideeën meer over. Door het vasthouden van voldoende water en door het instellen van een consequent hooilandbeheer, ging het al snel de goede kant op. Nu zijn er inmiddels weer percelen waar bijvoorbeeld de Brede orchis met duizenden tegelijk voorkomt. De Nationaal Park gidsen vertellen over de natuur en het landschap in dit prachtige gebied en over de Brede orchis in het bijzonder.

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Foto: NP Drentsche Aa

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.