Weekendoverzicht politie regio Emmen

Foto: Jan en Catharina Glazenburg

EMMEN – De politie Emmen neemt u met hun weekendjournaal mee in hun werkzaamheden. Het is een klein overzicht van een aantal bijzonderheden die zich in het weekend in de regio Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden hebben afgespeeld.

Er is dit weekend187 keer een beroep op de politie in de regio Emmen gedaan. Ze kijken terug op een weekend met enkele grote incidenten.

Vrijdag werd door een voorbijganger in Exloo, op de Valtherweg, ’s nachts een zwaar beschadigd voertuig zonder bestuurder aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en kon uitsluiten dat er gewonden waren. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart vanwege het verlaten plaats ongeval.

Vrijdag vonden twee losstaande incidenten plaats op de Weerdingerstraat in Emmen welke resulteerden in een aanhouding. Een man werd aangehouden voor diefstal dan/wel heling van goederen. Later op de dag is een vrouw aangehouden in verband met het vernielen van een autoruit.

Vrijdagavond vond in Nieuw-Weerdinge op de Woldweg een bijtincident plaats waarbij een oudere man op een fiets door een aantal honden aangevallen werd. De man wist de honden van zich af te halen en te vluchten. Hij liep hierbij enkele lelijke bijtwonden op. De eigenaar van de honden is vertrokken in een voertuig welke leek op een Volkswagen Caddy. De politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident, heeft u iets gezien? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0900-8844.

Op de Landschapslaan in Emmen vluchtte een bestuurder van scooter bij het zien van een motoragent. Na een achtervolging kon de scooter tot stoppen worden gebracht. De scooter was voorzien van een verkeerd kentekenplaat. Het voertuig is in beslag genomen. De bestuurder kan diverse bonnen verwachten.

Zaterdagochtend gingen hulpdiensten met spoed naar Barger-Compascuum in verband met een aanrijding tussen een auto en een scooter. De scooterbestuurder is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Op het Zuiderdiep in 2e Exloermond vond zaterdagavond een aanrijding plaats. Eén van de betrokken bestuurder bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 870 ug/l. Dit is bijna 4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid, waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

Op de stationsstraat in Emmen werd een scooterbestuurder gecontroleerd omdat deze zonder helm reed. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en werd voor de 9e keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De scooter is hierom in beslag genomen.

Later op de avond werd een man op het stationsplein aangehouden. Deze fietste op een fatbike waarvan de sleutel ontbrak. De man had hier geen logische verklaring voor. Ook gaf de man een valse naam op. Omdat agenten het vermoeden hebben dat deze gestolen is werd de man voor heling aangehouden.

Zaterdagavond vond op het Noorderdiep in Nieuw-Buinen een verkeersongeval plaats, waarbij een auto door diverse heggen was gereden. De bestuurder bleek onder invloed en blies 880 ug/l op het bureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op de Hondsrugweg in Emmen wilden agenten een auto controleren welke er met hoge snelheid vandoor ging. Tijdens de achtervolging werden buiten de bebouwde kom snelheden boven de 200km/u gemeten, waarop agenten in verband met de veiligheid de achtervolging hebben afgebroken. Het kenteken is bekend en de eigenaar kan een aantal flinke processen-verbaal verwachten.

Deze nacht vielen twee bestuurders door de mand omdat zij onder invloed reden. Dit was in Valthermond en Emmen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondagochtend brak er een grote brand uit in een loods tegenover politiebureau Emmen op het Noordeind. Er werd snel opgeschaald naar een grote brand en omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg.

Later in de ochtend kwam een melding binnen van een aanrijding auto tegen een boom op de Kavelingen in Valthermond. Hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed was van alcohol is voor onderzoek bloed van hem afgenomen.

Zondagmiddag reden agenten het Noordeind in Emmen op en zagen verderop een kinderfiets op de weg liggen en een auto stilstaan op de rijbaan. Zij gingen poolshoogte nemen en tot hun schrik bleek even voor hun komst een kind aangereden te zijn welke zwaargewond was geraakt. Zij verleenden direct eerste hulp en hulpdiensten werden met spoed ingeschakeld. Het slachtoffertje is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Op de plek van het ongeluk is uitgebreid onderzoek gedaan, waarbij sporen zijn onderzocht, getuigen zijn gehoord en camerabeelden zijn bekeken. Tot nu toe wijst alles erop dat er sprake is van een ongeval dat enkel slachtoffers kent.

Zondagavond vond in Coevorden een winkeldiefstal plaats. De verdachte kon ter plekke aangehouden worden. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zondag op maandagnacht werden politie en brandweer gewaarschuwd in verband met een autobrand aan de Breitnerstraat in Coevorden. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.