Acantus bouwt 20 woningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela

Foto: Acantus


NIEUWE PEKELA – In samenwerking met de Gemeente Pekela en Fijn Wonen bouwt woningcorporatie Acantus 20 nieuwe woningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela. De partijen werken samen aan een gebiedsaanpak voor Nieuwe Pekela om het dorp leefbaarder te maken. De bouw van deze 20 woningen is het eerste deelproject van de aanpak.


Woningen voor kleine huishoudens
Acantus merkt dat huishoudens kleiner worden en veel mensen een woning zoeken waar ze op hun oude dag kunnen blijven. Deze nieuwe woningen passen goed bij die wensen. Acht van de woningen heeft een slaapkamer op de begane grond. De overige twaalf woningen zijn geschikt voor kleine gezinnen.


Betaalbaar, energiezuinig en comfortabel
Anita Tijsma, bestuurder bij Acantus “We hebben een lang proces achter de rug. De vorige bewoners woonden hier graag. We konden gelukkig eerst nieuwbouwen aan de nabijgelegen Meidoornlaan, voordat we overgingen tot nieuwbouwplannen voor de Lindenlaan. Zo is er mooi perspectief voor
iedereen. Met de nieuwbouw die hier komt, voldoen we beter aan de diverse woonwensen van de
woningzoekenden: betaalbare, energiezuinige en comfortabele woningen.”

Blij dat er gebouwd wordt in Nieuwe Pekela
Ellen van Klaveren, wethouder bij gemeente Pekela: “’t Duurde even, mor din hebben je ook wat. We zijn als gemeente erg blij dat er nu ook gebouwd gaat worden in Nieuwe Pekela. Een mooiere start van het dorpsvernieuwingsproject Thuus in Nij Pekel kunnen we ons niet wensen.”

Nieuwe manier van bouwen
Dit is het eerste project waarbij Acantus samenwerkt met Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Betaalbaar bouwen wordt met de gestegen bouwprijzen steeds uitdagender. Fijn Wonen bouwt woningen in de woningfabriek, waardoor ze besparen op bouwkosten. Zodra de woningen uit de fabriek komen, duurt het slechts een dag per woning om ze op locatie in elkaar te zetten. Zoals de planning er nu uitziet start Fijn Wonen deze zomer met de heipalen en het grondwerk. Na de zomer worden de woningen neergezet.


Steentje bijdragen aan oplossen woningnood
Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen: “Door onze woningen op industriële wijze te produceren, dragen we door deze nieuwe manier van bouwen ons steentje bij aan het oplossen van de woningnood. De woningen die we samen met Acantus aan Nieuwe Pekela toevoegen, zijn kwalitatief, gevarieerd en ook nog eens betaalbaar. Over een tijdje kunnen de bewoners hier dan ook erg fijn wonen.”

Ingezonden door Acantus

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.