Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Dinsdag is grote schade ontstaan toen een vrachtwagenchauffeur op de parkeerplaats “Hebel” aan de A31 bij Haren, zijn combinatie achter een convoi exceptionnel, met daarop een windturbine, wou parkeren. Tijdens het inparkeren reed hij tegen de turbine. De schade is een bedrag van zes cijfers aldus de politie.

Surwold

Vanmorgen zijn politie en brandweer om 11.15 uur voor een brand aan de Hauptstraße in Surwold uitgerukt. Daar vloog tijdens het wegbranden van onkruid een metalen korf met openhaardhout in brand. Het vuur sloeg over naar nog meer korven met hout, een heg en het dak van een schuur. Er raakte niemand gewond. De schade wordt op meerdere duizenden euro’s geschat.

Papenburg

Op 13 mei is tussen 8.00 en 16.00 uur op de parkeerplaats van Marktkauf een zwarte Opel Corsa aangereden. De schade bedraagt 200 euro. De veroorzaker is onbekend.

Meppen

Tussen dinsdag 18.30 en woensdag 7.30 uur is aan de Fürstenbergstraße in Meppen bij een Ford Transit ingebroken. Er werd gereedschap ter waarde van 800 euro gestolen.

Haselünne

Tussen dinsdag 16.45 en woensdag 7.00 uur is aan de Konrad-Adenauer-Straße in Haselünne bij een bouwcontainer ingebroken. Daar werd gereedschap ter waarde van 2.000 euro gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.