StartFest editie Assen groot succes

Foto: Startfest

ASSEN – Het derde werk- en ontwikkelfestival ‘StartFest’ dinsdag 14 mei op het TT Circuit in Assen was een groot succes. Vele bezoekers kwamen naar deze editie en gingen met de aanwezige opleiders, bedrijven, maatschappelijke- en brancheorganisaties in gesprek.

Ze konden in festivalsfeer hun talenten ontdekken en ter plekke werk maken van hun toekomst. De organisatie van deze editie was in handen van Werkplein Drentsche Aa, samen met Werk in Zicht. StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe.

Opening door Creators FC

Creators FC, met Glenn Helder, bekend als percussionist, voormalig profvoetballer en ex-international van het Nederlands voetbalelftal, verzorgde samen met Roy van Rossum (alias Roy de Coach) en Koen van der Leeden, van koenzitoen, TouzaniTV & KeepersTV, op geheel eigen wijze de opening.

Kansen en mogelijkheden ontdekken

Gidsen stonden klaar om bezoekers, van alle leeftijden en opleidingsniveaus, te begeleiden en te helpen bij het vinden van hun sterke punten en kansen. Verspreid over pleinen konden bezoekers deelnemen aan diverse doe-activiteiten en workshops om inspiratie te krijgen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er waren werkgevers uit verschillende sectoren zoals Bouw&Groen, Logistiek, Mobiliteit, Hospitality, Zorg, Infra, Veiligheid, ICT, Zakelijke Dienstverlening, Overheid, Onderwijs en Techniek. Op StartFest draait het niet om CV’s, maar om wat mensen kunnen. Of het nu gaat om (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of een oriëntatie: iedere beweging is waardevol.

Activiteiten en workshops

Het TT Circuit bood een scala aan activiteiten en workshops. Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers volledig konden deelnemen, waren er tolken aanwezig en was er kinderopvang beschikbaar. Alles om bezoekers op een plezierige manier kennis te laten maken met hun kansen en ontwikkelmogelijkheden.

Bezoekers en bedrijven over StartFest

Sandra bezocht StartFest en wilde meer weten over hoe ze aan een baan kan komen in de schoonmaak- of zorgsector. “En de eerste afspraak met een organisatie heb ik vandaag al gemaakt!”

Van Boeijen nam ook deel aan StartFest. “Door de laagdrempelige opzet van StartFest hebben we vandaag veel mooie gesprekken gevoerd met mensen die op zoek zijn naar de combinatie van werk&leren of vrijwilligerswerk. En we hebben met een aantal van deze mensen al nummers uitgewisseld om na StartFest verder in gesprek te gaan.”

HOB Plaagdierexperts was ook erg tevreden. “We hebben veel mensen gesproken die interesse in ons werk hebben en sommige willen gelijk al een dagje meelopen met onze collega’s.”

De volgende edities van StartFest:

27 juni 2024 (De Toekomst, Scheemda)

10 september 2024 (Tolbert)

Overige data en locaties volgen

Ga voor meer informatie en updates over de festivals naar www.startfest.nl

StartFest is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. De festivals worden georganiseerd door diverse bedrijven, ondernemers, opleiders, bonden en brancheorganisaties. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen, de Europese Unie en SNN.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.