Volle bak bij start van Thuus in Nij Pekel

Foto: Gemeente Pekela


NIEUWE PEKELA – In een vol dorpshuis De Kiepe was donderdagavond de aftrap van het dorpsvernieuwingsproject Thuus in Nij Pekel.


Een project waarin het dorp Nieuwe Pekela letterlijk en figuurlijk op de schop gaat. Zo komt er een nieuwe woonwijk en een speeltuin bij het Heeresmeer en worden er nieuwe woningen gebouwd in de kom van het dorp. Maar er zijn meer plannen en daar is de stem van de inwoners bij nodig.

Vooraf gaf wethouder Ellen van Klaveren het startsein door het mottobord te onthullen: een figuurlijke schop die de grond in gaat. Van Klaveren is trots dat nu begonnen kan worden met de dorpsvernieuwing.
‘Het is mooi om te zien hoe het leeft onder de inwoners. We willen samen met de inwoners iets neerzetten waarin het ook in de toekomst het prettig leven, wonen, werken, ontmoeten en opgroeien is in Nieuwe Pekela .’


Tijdens de bijeenkomst werd onder meer een historische achtergrond gegeven van Nieuwe Pekela en een eerste aanzet van het project gegeven met een groot aantal suggesties van de inwoners. Er volgen de komende weken nog diverse bijeenkomsten waarin de Nijpekelders en Bovenpekelders hun zegje mogen doen hoe het dorp er in de toekomst uit moet gaat zien.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.