Activiteiten bij Het Groninger Landschap

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert de volgende activiteiten:

Zaterdag 25 mei 2024 Wereld vismigratiedag 11.00 uur – 17.00 uur Mello Coendersbuurt 1, Termunterzijl

Op Wereld Vismigratiedag staat het oude vissersdorp Termunterzijl volledig in het teken van vissen en hun reislust. Voor alle leeftijden.

Zaterdag 25 mei 2024 Lentewandeling in de Lettelberterpetten 13.30 uur – 16.00 uur De Hooilanden 12 te Lettelbert

Ontdek dit prachtige natuurgebied onder leiding van een ervaren gids. Duik in de geschiedenis van dit rijke landschap, en geniet bovenal van de natuur om je heen! deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zondag 26 mei 2024 (On)kruid-wandeling op Landgoed Ennemaborg Oldambt & Dollard 10.00 uur – 12.00 uur Bezoekerscentrum Ennemaborg te Midwolda

Verwen jezelf op een zondagse ontdekkingstocht door het betoverende Midwolderbos. Prikkel je zintuigen door de verhalen van onze deskundige natuurgids en natuurfilosoof. We vertrekken om 10:00 uur vanaf de Ennemaborg in Midwolda. De wandeling duurt 2 uur. Prijs beschermers 5 euro,  niet beschermers 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Aanmelden via de website.

Zondag 26 mei 2024 Struuntocht voor de jeugd 13.30 uur – 16.00 uur Bezoekerscentrum Dollard

Samen met gidsen gaan we struinen langs de Dollard en in polder Breebaart. De tocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zondag 26 mei 2024 Wandeling Polder Breebaart Oldambt & Dollard 14.00 uur – 16.00 uur Bezoekerscentrum Dollard

Deze wandeling gaat door de polder Breebaart naar de zeedijk, waarbij een stuk over de zeedijk wordt gelopen langs de Punt van Reide en de bunkers bij Fiemel terug naar Bezoekerscentrum Dollard. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zondag 26 mei 2024 Wandeling Wierumerschouw – Wierum 14.00 uur – 16.30 uur Parkeerplaats Harssensbosch Winsumerweg N361

De wandeling start bij de parkeerplaats Harssensbosch. U loopt over het land van voorheen de heerlijkheid Harssens naar de brug over het Reitdiep bij Wierumerschouw. Een van de oudste oversteekplaatsen over het Reitdiep, met een mooi uitzicht zowel richting Groningen als naar Garnwerd. Nieuwsgiering naar meer? meld je aan via de website, deelname is gratis.

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.