Adrillen voortaan nog maar één keer

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Op de eerste maandag van november organiseert de gemeente Oldambt traditioneel Adrillen in Winschoten. Dat is dit jaar op 4 november. Een week later volgde voorheen in een bescheidener vorm Lutje Adrillen. Het college van Oldambt heeft echter besloten om vanaf dit jaar Lutje Adrillen stop te zetten.

Wethouder Jurrie Nieboer zegt daarover: ‘’We concentreren nu alles op één dag. Lutje Adrillen was altijd al het kleine broertje van Adrillen, maar de laatste jaren nam het aantal bezoekers en marktkraamhandelaren wel heel hard af. Het stoppen van Lutje Adrillen is juist een kans voor Adrillen zelf om nog grootser uit te pakken.’’

In goed overleg besloten
Deze beslissing is in goed overleg met betrokken partijen genomen. Door het afschaffen van Lutje Adrillen kan het aantal kraamhouders en attracties toenemen, wat Adrillen aantrekkelijker maakt voor iedereen. Dit besluit is bedoeld om de Adrillen zowel dit jaar als in de toekomst aantrekkelijk te houden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.