Minicollege bierbrouwen met proeverij in klooster Ter Apel

Foto: Bas Sijpkes

TER APEL – Sommige kloosters zijn beroemd vanwege hun zelf gebrouwen bier. Wat komt er
kijken bij bierbrouwen en hoe is dit proces door de eeuwen heen veranderd? Wat maakt kloosterbier zo speciaal? Museum Klooster Ter Apel organiseert een reeks minicolleges bierbrouwen met proeverij.


Brouwprocessen herkennen
In het minicollege leren deelnemers van alles over biersoorten en brouwprocessen en de rol van kloosters. Daarbij moet natuurlijk geproefd worden. Kunnen ze de brouwprocessen herkennen?

Praktische informatie
– Keuze uit drie data: zaterdag 25 mei, zaterdag 22 juni of zaterdag 27 juli 2024.
– Steeds van 14.00 tot 16.00 uur.
– Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@kloosterterapel.nl.
– Zie www.kloosterterapel.nl/nl/evenement- minicollege-bierbrouwen

Ingezonden door Bas Sijpkes

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.