Grote brand bij Kikkoman Foods in Sappemeer

Foto: Jan en Catharina Glazenburg

SAPPEMEER – Bij Kikkoman Foods aan de Vosholen in Sappemeer is vanmorgen brand uitgebroken.

Om iets na half tien vanmorgen werd bij Kikkoman Foods aan de Vosholen in Sappemeer brand gemeld. Er was rook ontwikkeling op het dak is waargenomen. Brandweer Hoogezand ging met meerdere voertuigen ter plaatse.

Er werd een binnenaanval gedaan om de oorzaak van de brand te achterhalen. Het vuur bleek in het i filtersysteem van het bedrijf te zitten. Omdat er brandende deeltjes op het dak komen die geblust moeten worden werd opgeschaald naar grote brand. Het vuur wordt door drie brandweervoertuigen en een hoogwerker bestreden.

De brand is inmiddels onder controle. Op dit moment is de brandweer nog aan het nablussen en controleren. De brand zat in een gedeelte van de machine met ongeveer 100 kg graan en had zich reeds verspreid door de machine. Het was even spannend was, maar door snel inzetten heeft de brandweer erger voorkomen, aldus Veiligheidsregio Groningen.

In oktober 1997 opende Kikkoman in Hoogezand-Sappemeer de eerste Europese Kikkoman-productiefaciliteit om aan de toenemende vraag naar sojasaus in Europa te voldoen. Hier worden nog steeds Kikkoman-sauzen voor de hele Europese markt geproduceerd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.