Dreigende luchten boven Westerwolde

Foto: Mazzelmoaze

WESTERWOLDE, REGIO – Vanmiddag waren boven Westerwolde dreigende luchten te zien.

Het KNMI waarschuwde voor vanmiddag voor onweersbuien, waarbij in korte tijd veel regen kon vallen. Boven Westerwolde waren dreigende luchten te zien. Waar het in de omgeving in de ene plaats droog bleef, kwam de regen op een andere plek met bakken uit de lucht. Dit ging gepaard met onweer.

Maar in vergelijking met Buitenpost en omgeving stelde dit weinig voor. Ze hebben daar sinds kwart over vier te maken met wateroverlast na een wolkbreuk. Op sommige plekken staat het water 30 cm hoog en komen de putdeksels omhoog. De straten waren wit van de hagel. Een woonzorgcentrum en een kerk, waar Oekraïners verblijven, moesten worden ontruimd.

Mazzelmoaze maakte onderstaande foto’s van de bui, toen deze langs Westerwolde trok.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.