Lekker struinen bij de Westerwolde Buren

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – Wie vandaag op pad wou, kon gaan struinen bij vier Westerwolde Buren.

Elk van de deelnemende buren had iets bijzonders georganiseerd. Zo verzorgde Rineke Dijkinga doorlopend mini-safari’s over haar Heerlijk Westerwolds Land, waarbij haar echtgenoot Jan vertelde over akkerbouw op kleinschalige akkers. Ook waren er diverse standjes, onder meer over trainingen, workshops, oogstdagen, houtwerken en een eetbare tuin.

Bij De Woeste Grond liet ‘woeste’ slager Léon zien hoe hij natuurlijk vlees meukvrij verwerkt. Er was een minimarkt met diverse kramen, de winkel was open en er was live muziek. Ook was er een workshop burgers en worst maken. Rond het middaguur konden gasten er picknicken in de tuin met allerhande lekkernijen op bord en in glas, waaronder een burger die ze zelf konden grillen. Aan het eind van de middag was het borreltijd met lekkere hapjes.

Bij Natuurbegraafplaats Laude konden bezoekers in alle rust rondkijken en informatie krijgen over bijvoorbeeld het reserveren van laatste rustplaatsen en over natuurbegraven. Er was een proeverij van lokale lekkernijen door Kopje Genieten uit Sellingen, een workshop kleitegeltje maken door Joanna Dijkstra en een rondleiding over de natuurbegraafplaats.

Bij beeldentuin Ol Raive waren beelden van oude gereedschappen en roestig ijzer te bewonderen.

Er was nog meer kunst te zien tijdens Westerwolde Buren. Kunstproject Onder.aards.bestaan van Marleen Dijkdrent was een kunstsafari langs kunstwerken die bij elk van de deelnemende buren waren opgesteld.

Foto’s: Johannes Velthuis


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.