Verkoop nieuwe theaterseizoen Cultuurhuis De Klinker succesvol gestart

Eigen foto


WINSCHOTEN – De kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen (2024/2025) van Cultuurhuis De Klinker is op donderdag 16 mei van start gegaan. Om half één stonden de eerste mensen al voor de kassa. Voorafgaand aan de verkoop was er op woensdag 15 mei een seizoen presentatie.  

Kaarten voor Bouke Scholten gingen als warme broodjes over de toonbank. Verdere hardlopers zijn Dutch Eagles, Jon van Eerd’s ‘Een rits te ver 2.0′ en ook Tineke Schouten gaat ouderwets hard. Net als Bert Visscher die in zijn laatste speeljaar Winschoten nog één keer aan doet. Voor de allerlaatste keer.  

De Medeklinkers, vrienden van De Klinker hadden de mogelijkheid om al een week eerder kaarten te kopen. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. De start ging gepaard met een seizoenspresentatie de avond ervoor.  

De seizoenspresentatie werd gepresenteerd door acteur Patrick Duijtshof en actrice Rosa Asbreuk van het theatercollectief De Theatertroep die deze herfst hun voorstelling ‘Blauwe lucht’ spelen. Een tragikomedie over Terschelling. Programmeur Susanne Visser was aanwezig om de ins en outs van het nieuwe programma te delen. Drie artiesten maakten hun opwachting met een preview. Cabaretier Fabian Franciscus gaf een voorproefje van zijn nieuwe theatershow ‘Loskomen’. Zanger en muzikant Yorick van Norden nam het publiek mee in zijn nieuwste show ‘De Platenkast van Paul McCartney’. Als een detective duikt hij in de platenkast van deze legendarische ex-Beatle en neemt je al zingend, spelend en vertellend mee. Cabaretier Thijs Kemperink speelt volgend seizoen zijn voorstelling ‘Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot’. Deze preview, een ode aan de regio, is goed aangeslagen! De voorstelling is nu al uitverkocht en er wordt gekeken naar een extra show.  

Het aankomende seizoen staat weer bol van de producties. Een gevarieerd aanbod met grote namen als Guido Weijers, Jamai met zijn succesvolle I’m still standing’, Plien & Bianca met hun nieuwste voorstelling en Daniël Lohues. Ook Tjitske Reidinga komt met haar solo naar Winschoten. En volop ruimte voor nieuwe namen en avontuurlijke voorstellingen zoals van het muzikale Zoutmus en prachtige kleinkunst van Elke Vierveijzer.  


Niet alle artiesten hoeven van ver te komen; ‘De eeuwige jachtvelden’ naar de roman van Nanne Tepper wordt opgevoerd door o.a. actrice Lotte Dunselman. TikTok Tammo is ook weer van de partij. Jan Henk de Groot komt met band ‘Fiene’ spelen en onze Ro-d-Ys held Diederik Nomden keert letterlijk en figuurlijk terug naar zijn ‘roots’ met het gelijknamige programma.  

Het magazine met een focus op de eerste helft van het seizoen is uitgekomen en viel bij diverse mensen op de mat. Mocht u ook een magazine willen, dan kunt u die aanvragen via kassa@indeklinker.nl of eentje ophalen tijdens openingsuren.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.