Weekendoverzicht politie regio Emmen

Foto: Ronny

EMMEN – De politie Emmen neemt u met hun weekendjournaal mee in hun werkzaamheden. Het is een klein overzicht van een aantal bijzonderheden die zich in het weekend in de regio Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden hebben afgespeeld.

Afgelopen weekend is er maar liefst 216 keer een beroep op politie regio Emmen gedaan.

Vrijdag kregen de agenten in Emmen de melding van een inbraak in een auto. Er zou een laptop zijn weggenomen. Een oplettende omstander had de verdachten gefilmd. Hierdoor konden beide verdachten snel aangehouden worden. Een goede samenwerking dus, tussen oplettende burger en de politie.

Zaterdagnacht heeft er een mishandeling plaatsgevonden in Coevorden. Twee slachtoffers hebben hierbij letsel opgelopen. Eén slachtoffer is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en het andere slachtoffer mocht na controle in de ambulance zijn weg weer vervolgen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Heeft u wat gehoord of gezien? U kunt zich melden als getuige, bel hiervoor naar 0900-8844.

Zaterdagavond wilden agenten invoegen op de N34 in de richting van Emmen. Bij Noord-Sleen trok een voertuig de aandacht doordat de bestuurder opvallend rijgedrag vertoonde. Het voertuig reed 200+ km per uur en daarnaast beging het voertuig meerdere, gevaarlijke verkeersovertredingen. De bestuurder haalde zijn voorganger in middels een doorgetrokken streep. Vervolgens drukte hij een ander voertuig bijna van de weg. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Ook heeft de bestuurder een proces-verbaal gekregen voor het inhalen tijdens een doorgetrokken streep. De officier van justitie zal bepalen wat er met het rijbewijs gebeurt.

Zaterdagavond werd de politie met spoed naar Borger gestuurd. Aldaar had een ongeluk plaats gevonden. Tijdens de rondgang ter ere van het kampioensfeest van SV Borger zijn er meerdere personen gewond geraakt. De politie is op zoek naar beelden van het ongeval. Ze doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd en spreken daarvoor onder meer met de betrokken en getuigen die het ongeval hebben gezien. Ze zijn echter ook op zoek naar beelden het ongeval zelf en van kort voor het ongeval. Deze kunnen waardevol zijn voor het onderzoek. Heeft u beelden waar het ongeval aan de Waardeel rond 20.30 uur op te zien is? Of heeft u beelden van de bus van kort daarvoor? Neem dan contact op via 0900-8844. BVH2024131010

Naar aanleiding van een ANPR-hit (Automatic Numberplate Recognition), troffen agenten van de Landelijke Expertise en Operaties, zondagavond een voertuig in Nieuw-Schoonebeek, waarvan de kentekenplaten als gestolen stonden geregistreerd. Bij de aanhouding van de verdachte is door de agenten ook een stroomstootwapen en een boksbeugel aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden. Deze zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Verder is de politie van Zuidoost Drenthe druk doende geweest met diverse andere meldingen, waaronder conflicten, medische situaties en geluidsoverlast.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.