Blokker Vlagtwedde oldtimer en special cars-dag

Foto ingezonden door Henk Vieregge

VLAGTWEDDE – Op 29 juni 2024 is het weer zover: de Blokker/Top1Toys Vlagtwedde oldtimer- en specialcarsdag. Er zullen op deze dag, van 13.00 tot 17.00 uur, weer heel veel auto’s, tractoren, motoren, brommers en fietsen te zien zijn in de Wilhelminastraat in Vlagtwedde.

Naast oldtimers zijn er ook de specials, dit zijn voertuigen die helemaal getuned, opgeknapt en voorzien zijn van spoilers en prachtige geluidsinstallaties. Er worden 200 deelnemers verwacht en er zullen een aantal standhouders aanwezig zijn. Ook is er livemuziek.


Benito Mussolini
Tijdens deze dag zal ook de Lancia Astura Ministerial te zien zijn. In deze, 8 cilinder, 3 liter, auto werd de Italiaanse dictator Benito Mussolini, voor en tijdens de 2e wereldoorlog rondgereden. Deze Lancia was tijdens het regime van Mussolini het officiële regeringsvoertuig. Er werden zes gelijke auto’s gemaakt die allemaal geblindeerd konden worden. Als Mussolini er in zat reden er altijd minimaal drie. Als er dan iemand een aanslag wilde plegen wisten ze niet in welke auto hij zat. In de auto zit een speciaal opbergvak waar een pistool in bewaard kon worden. Verder is de auto voorzien van een separatieruit. Deze kon worden gesloten zodat de chauffeur niet kon horen wat er besproken werd. De auto is ontworpen door Battista Farina, die vooral bekend is geworden door zijn ontwerpen voor Ferrari en Maserati. De auto is eigendom van M.Willems en is ook te zien in museum de Ramshoek in Emmer-Compascuum.Tijdens de oldtimerdag, kruipen Hendrik Alting en Jaqueline Reems in de rollen van Benito Mussolini en één van zijn maîtresses. Zij geven een Italiaans tintje aan dit bijzondere evenement. Regisseur Hannie Dubbelman zal de twee spelers begeleiden.

Mensen die in het bezit zijn van een voertuig die ze graag willen laten zien kunnen zich aanmelden via info@blokkervlagtwedde.nl of via 0599-312214. Ook zijn er nog een aantal plaatsen voor standhouders beschikbaar. Het evenement is voor zowel deelnemers als toeschouwers GRATIS toegankelijk.

Ingezonden door Henk Vieregge


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.