Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lähden

Bij een ongeval op de Wöstemühle in Lähden zijn gisteravond om 21.10 uur twee personen gewond geraakt. Door onbekende oorzaak raakte daar een Suzuki van de weg en botste tegen twee bomen. De auto kwam liggend op het dak tot stilstand. De twee inzittenden, mannen van 60 en 32 jaar, moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze zijn met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De schade wordt op 14.000 euro geschat.

Weener

In het kader van de grensbewaking werd gisteravond om half acht op de A31, ter hoogte van het industriegebied Rheiderland, een auto aangehouden en gecontroleerd. In de wagen zat een 52 jarige man uit Letland. Hij bleek nog een boete van 450 euro open te hebben staan. Deze kreeg hij wegens diefstal opgelegd. De man wist het bedrag meteen af te tikken en bespaarde zich hiermee een gevangenisstraf van 30 dagen.

Papenburg

Op 13 mei is tussen 9.45 en 11.45 uur op de parkeerplaats van een jeugdherberg aan de Kirchstraße in Papenburg een witte VW Combi aangereden. De politie verzoekt getuigen hiervan zich te melden.

Op 13 mei reed om 7.10 uur op de Sandberg in Papenburg heel dicht langs een tegemoetkomende fietser. Deze remde en kwam ten val. De bestuurder van vermoedelijk een gele Porsche is doorgereden.

Op 30 april is tusen 8.00 en 16.30 uur op een parkeerplaats aan het Hauptkanal links in Papenburg een zwarte VW Polo aangereden. De schade bedraagt 1.600 euro. De veroorzaker is onbekend.

De politie verzoekt getuigen van deze incidenten zich te melden.

Bad Bentheim

De politie heeft zondag om 13.00 uur tijdens een grenscontrole op de A30 een in Nederland gestolen auto in beslag genomen. De auto was voorzien van valse Spaanse kentekenplaten en had een kapot zijraam. De originele Nederlandse kentekenplaten zaten nog onder de Spaanse. De 34 jarige Poolse bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Neulehe

Tussen 12 en 16 mei is bij een brug in de Neubörger Straße in Neulehe een steunpilaar aangereden. De schade bedraagt 50.000 euro. De veroorzaker is onbekend.

Surwold

Aan de Burgstraße in Surwold is gistermiddag rond kwart voor één achter een opslagloods van een turfverwerkingsbedrijf een grote brand uitgebroken. Hierbij kwam zoveel rook vrij, dat wegen in de omgeving afgesloten moesten worden. Het vuur werd door meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving bestreden. Zij konden niet voorkomen dat de metalen loods volledig opbrandde. Tijdens de inzet raakten acht brandweerlieden gewond. Om half elf werd het sein brand meester gegeven. Een brandwacht heeft de zaak vannacht onder controle gehouden. De schade wordt op 1,5 miljoen euro geschat. De politie heeft een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Dersum

Gistermiddag belandde om 16.21 uur een steen op de voorruit van een Ford Transit. De wagen, met daarin twee inzittenden, reed op de A31 ter hoogte van Dersum in zuidelijke richting. De schade wordt op 1.000 euro gechat. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden.

Foto: Politie Emsland

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.