Vaarseizoen 2024 rondvaartoot Dieverdoatsie in Ter Apel weer begonnen

Eigen foto van de Dieverdoatsie op de steigerkade in het centrum van Ter Apel

TER APEL – Het vaarseizoen van de historische trekschuit ‘de Dieverdoatsie’ is weer begonnen vanuit het centrum van Ter Apel. Ook in het zomerseizoen van 2024 zal deze authentieke rondvaartboot één week per maand beschikbaar zijn in de wateren in en rond Ter Apel.

De rondvaart heeft een combinatie van drie gebieden, waardoor er veel afwisseling is tijdens de tocht. Bovendien wordt er tweemaal door een sluis heen gevaren, waar de boot moet worden geschut. Ook dat is een belevenis op zich. De vaaarten beginnen in het centrum van Ter Apel, vlakbij de grootste klapbrug (Roswinkelerbrug) van deze plaats. Daardoor kunnen de gasten met hun auto’s parkeren op het (gratis) parkeerterrein op de hoek Hoofdstraat-Stationsstraat (naast restaurant De Drie Musketiers). De start is steeds om 13.00 en het einde zal rond 16.15 uur plaatsvinden.

Belangstellenden moeten tevoren wel reserveren omdat er maar een beperkt aantal plaatsen op de boot aanwezig is. De schipper en de aanwezige begeleidende gastheren/dames zullen u verwelkomen vanaf de steiger langs het kanaal aan de Hoofdstraat.
Boekingen kunnen uitsluitend plaatsvinden op het volgende tel.nr. 06 – 21 41 68 89 of op het volgende e-mailadres ton.kuper@planet.nl

Er zijn nog plekken vrij op de boot Dieverdoatsie op vrijdag 24 mei aanstaande. De zaterdag en de zondag daarop volgend is de boot verhuurd aan een groep. De boot is dan vol geboekt.

Ervaringen van de gasten uit vorige edities zijn beslist positief. Dit blijkt ook uit het gastenboek, waar mensen hun mening kunnen geven. Vooral de ervaringen aan boord van een schip, in combinatie met het ophoogdraaien van de bruggen en het op- en neergaan van de boot in een sluis, zijn met elkaar een belevenis. Ook kinderen vinden zo’n tocht best wel spannend.

Voor de volgende maand juni staan er rondvaarten vanuit Ter Apel op het programma op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni. Op de zondag (16 juni) is de rondvaartboot echter weer verhuurd aan een groep, waardoor individuele boeking dan niet mogelijk is.

De vaartochten worden georganiseerd door de VBT Ter Apel. Deze vereniging zet zich in voor een gevarieerde ontwikkeling van toerisme in Ter Apel en omgeving. Behalve de rondvaarten zorgt deze groep in de maanden november en december óók voor de jaarlijkse kerstverlichting op bijna alle bruggen in Ter Apel. Hierdoor ontstaat een sprookjesachtige sfeer, weerspiegeld in het water.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.