Bewoners Pekela doen zegje over de bruggen in hun gemeente

Foto: Gemeente Pekela

NIEUWE PEKELA – In dorpshuis De Kiepe in Nieuwe Pekela was gisteravond de eerste bijeenkomst waarin inwoners hun zegje konden doen over de plannen van de gemeente om 25 tot 28 bruggen te behouden voor het Pekelder Hoofddiep.

Nu alles onderzocht is, konden Nijpekelders aangeven welke bruggen voor hun onmisbaar zijn of juist niet, of er bruggen verplaatst konden worden of juist niet. Er werd in goede sfeer gediscussieerd met kritische noten over het cultuurhistorisch perspectief van de bruggen, het landbouwverkeer en het ontbreken van informatie van de dorpscoöperatie.

Vanavond (woensdag) in Boven Pekela en volgende week in Oude Pekela zijn er nog twee bijeenkomsten.

Aan de hand van de suggesties van de Pekelders wordt een plan voor het Pekelder Hoofddiep aan de gemeenteraad voorgelegd, dat na de zomer zijn beslag moet krijgen.

Bron en foto’s: gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.