Roma zigeuners geven benefiet gospelconcert in Musselkanaal

Foto: Jan Glazenburg

MUSSELKANAAL – Op vrijdag 7 juni verzorgen Roma zigeuners, samen met Gospel4U uit Stadskanaal, een concert in BGM Jabes.

Als in oktober 2023 vrijwilligers van stichting RoManna uit Oost Groningen een bezoek brengen aan zigeuners in Hongarije en Roemenië en hulpgoederen meenemen voor zigeunerkinderen, ontdekken zij, naast de armoede, de prachtige muziek en zang van deze mensen, die wonen in één van de meest arme gebieden in Europa. “Jullie moeten naar Nederland komen en bij ons zingen en spelen..” was de eerste reactie. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Deze Roma’s behoren tot de armste mensen van Europa, zijn veelal analfabeet en hebben vaak geen beschikking over werk, geld en goede huisvesting.

In Nederland ging stichting RoManna aan het werk om de komst van de Roma muzikanten toch te realiseren. De afgelopen maanden werden er sponsors gevonden voor de reis (vliegtickets), voor huisvesting en voeding, voor posters en flyers en een kerk die haar gebouw beschikbaar stelt.

“Het is gelukt..!”

Tien Gypsy Gospel Muzikanten komen binnenkort naar Nederland en vrijdag 7 juni is het zover. Om 19.30 uur in het gebouw van BGM Jabes aan de Hibiscusstraat 1 in Musselkanaal, geven deze Roma zigeuners, samen met Gospel4U uit Stadskanaal, een concert en een presentatie van het werk van stichting RoManna in Roemenië en Hongarije.

Stichting RoManna is vele jaren betrokken bij de hulpverlening en zending onder zigeuners en hun kinderen in Hongarije en Roemenië. Op dit moment loopt er een actie voor gevulde rugtassen met schoolspullen zodat na de zomervakantie zo’n 500 kinderen, dankzij deze actie naar school kunnen.

Voor het concert op 7 juni is de toegang gratis toegang en wordt er een collecte gehouden voor het werk onder zigeunerkinderen. Voor meer informatie kunt uw terecht op de website van stichting RoManna; www.stichtingromanna.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.