Echtpaar Potze 60 jaar getrouwd

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Gisteren waren de heer en mevrouw Potze 60 jaar getrouwd. Wethouder Ans Grimbergen feliciteerde het echtpaar vanmiddag op hun huisadres aan de Molenstreek in Veendam. Daarbij werd het echtpaar een fraai boeket bloemen en de originele trouwakte overhandigd.

Het echtpaar Henk (82) en Jannie (79) leerden elkaar kennen op de ijsbaan in Klijndijk waar na een verkeringsperiode in Odoorn werd getrouwd. Uit het diamanten huwelijk kwamen 2 dochters en zijn er 3 kleinkinderen bijgekomen.

Henk heeft maar liefst 42 jaar bij Avebe gewerkt als technisch chemicus, en was daardoor véél op reis. Jannie begon haar werkzaamheden bij o.a. dokter Nijboer, 10 jaar in de winkel bij Koos Boerland, en 5 jaar bij Gall & Gall, “En toen had ik de schaapjes op het droge”, grapt Jannie.

Daarnaast zijn ze beide nog volop sportief in beweging, dat blijkt uit het feit dat ze onlangs in Veendam op de fiets zijn gestapt om vervolgens na een paar dagen en na 420 km in Zeeland aankwamen. Ook bij de lokale sportverenigingen als Bubble, V & Z Veendam, en bij de Scheidsrechtersvereniging hebben ze hun sporen na gelaten en nog steeds bekleden ze daar allerlei bestuurlijke functies en hebben het beheer over het scheidsrechter gebouw. Na de felicitaties en de gebruikelijke fotosessie van de lokale pers, werd er met de 2 dochters geproost op het heugelijke feit. “We doen niet aan koffie en gebak, want dat is voor oudere mensen” aldus het bruidspaar.

Bron en foto’s: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.