Nijpekelders kunnen ontwerp nieuwe speelplek bij Heeresmeer bekijken

Foto: Gemeente Pekela

NIEUWE PEKELA – De gemeente Pekela vindt het erg belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. Daarom komt er een nieuwe speelplek voor kinderen bij het Heeresmeer in Nieuwe Pekela. Op donderdag 30 mei tussen 16:00 en 18:00 uur kunnen de Nijpekelders het ontwerp bekijken en hun mening geven op het strandje van het Heeresmeer.

In april hebben meer dan 50 kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit Nieuwe Pekela meegedacht over hoe die speelplek eruit moet komen te zien. De gemeente heeft de ideeën en wensen van kinderen omgezet in een voorlopig ontwerp dat nu gepresenteerd wordt aan omwonenden en inwoners.

Komend najaar wordt er gespeeld
In het ontwerp is rekening gehouden met de regels van de gemeente. De speelplek moet goed aansluiten bij de omgeving van het Heeresmeer en er mogen alleen passende natuurlijke materialen worden gebruikt. Ook moet het uitzicht op het Heeresmeer behouden blijven.

Na de bijeenkomst op 30 mei komt er een definitief ontwerp. De bedoeling is dat er komend najaar voor het eerst gespeeld kan worden in de speeltuin aan het Heeresmeer.

Ook online reageren
Voor inwoners die niet aanwezig kunnen zijn op 30 mei, is er de mogelijkheid om online te reageren op het plan. Dat kan via de website van het dorpsvernieuwingsproject thuusinnijpekel.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.