Onderzoek bij pand aan Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge

Foto: Hilvert Huizing

NIEUW-WEERDINGE – De politie heeft op vrijdag 24 mei onderzoek gedaan in en bij een pand aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge. Er was informatie dat in het pand mogelijk een drugslab zou zitten. Ondanks dat er geen drugslab is aangetroffen, is er wel reden om nader onderzoek te doen. Daarbij is de politie ook op zoek naar getuigen, die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het pand.

Bij het pand zijn afvalstoffen gevonden en is er mogelijk sprake van bodemverontreiniging. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om afvalstoffen, die afkomstig zijn van de productie van drugs. Op dit moment sluiten we in ieder geval niet uit dat er in het pand wel een drugslab heeft gezeten.

Afvaldumpingen
Onlangs zijn er in de omgeving van Nieuw-Weerdinge ook twee dumpingen van drugsafval geweest. Zo vond de politie op 7 mei ongeveer 60 vaten aan op een parkeerplaats aan de Drentse Mondenweg in Tweede Exloërmond. Bij die dumping was mogelijk een witte bestelbus betrokken. Op 9 mei vond de politie ongeveer 80 vaten in de omgeving van de Boslaan in Emmen. De politie heeft eerder al twee getuigenoproepen voor deze afvaldumpingen verspreid.

Mogelijk verband
De politie kijkt in het onderzoek of er een verband is tussen het pand aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge en de afvaldumpingen in Tweede Exloërmond en Emmen.

Getuigen en tips
In de onderzoeken naar het pand en de dumpingen zijn we nog steeds op zoek naar getuigen of andere personen die belangrijke informatie hebben. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van het pand aan het Weerdingerkanaal NZ? Heeft u bijvoorbeeld een anijsachtige geur geroken of was er sprake van opvallende vervoersbewegingen? Heeft u camerabeelden waarop iets verdachts te zien is? Of weet u meer over de afvaldumpingen in de omgeving? Laat het de politie weten.

Neem contact met ons op
Deel uw informatie met de politie door te bellen naar 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie en geeft alleen de inhoud van de melding. Het wordt niet bekend van wie die melding komt. Zo blijft de tipgever veilig en kunnen wij toch met de tip aan de slag.

Bron: Politie Drenthe

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.