Wethouder Engelkens in actie tijdens Inclusiegames

Foto: Jan Glazenburg

FINSTERWOLDE – Wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt heeft aan de organisatie van de Inclusiegames beloofd dat hij na de opening ook zélf mee gaat doen aan de Inclusiegames. Deze vinden op 1 juni 2024 voor het eerst plaats in MFC De Hardenberg in Finsterwolde.

Verschillende onderdelen
Tijdens de Inclusiegames worden 6 verschillende spellen aangeboden, die samen de kleuren van de regenboog vormen. De organisatie heeft de spellen bewust laagdrempelig gehouden en gericht op samenwerken en plezier hebben. Er zijn Oudhollandse spellen, een rolstoelcircuit, een stormbaan en het spel Twister. Ook kunnen deelnemers tasjes in een korf proberen te gooien of samen op de ski’s. De deelnemers kunnen ervoor kiezen om alle onderdelen mee te doen, maar ze mogen ook een keuze maken. Op die manier kan iedereen in principe meedoen, ongeacht beperking, afkomst, geslacht, handicap of seksuele voorkeur. Door samen te bewegen krijgen mensen op een ongedwongen manier met elkaar contact.

Wethouder in actie!
Organisator Mark Voetel: “De wethouder was vanaf het begin al erg enthousiast over dit initiatief. We zijn erg blij dat hij de dag ’s morgens om 10 uur wil openen. Dat hij nu heeft toegezegd ook zélf in actie te komen tijdens de games vinden we natuurlijk nóg leuker.”

Muzikale begeleiding door DJ Randy
DJ Randy ’s uit Finsterwolde zal ‘s middags de Inclusiegames muzikaal begeleiden. Mark Voetel: “Muziek tijdens de games is natuurlijk enorm sfeerverhogend. Daarom is het erg fijn dat DJ Randy heeft toegezegd de muziek ’s middags voor zijn rekening te nemen. Randy is heel erg populair in Finsterwolde en omgeving. Bovendien heeft Randy zelf een beperking, waardoor hij uitstekend bij het idee achter de Inclusiegames past.

De Inclusiegames zijn een initiatief van Regenboog Oldambt in samenwerking met Sociaal Werk Oldambt, vrijwilligers uit de gemeente Oldambt en vertegenwoordigers van organisaties voor gehandicaptensport. Het wordt een dag waarop iedereen vanaf 12 jaar gratis aan mee kan doen, gericht op inclusiviteit. Het motto is: bewegen is voor iedereen!


De Inclusiegames vinden plaats op 1 juni 2024, in multifunctioneel centrum De Hardenberg in Finsterwolde. Aanvang 10:00 uur, einde 16:00 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wél fijn! Dat kan door een mail te sturen aan: regenboogoldambt@gmail.com.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.