Bromfiets Oldtimer Club De Reutel maakt toertocht door Westerwolde, Pekela en Kanaalstreek

Foto: Gerda Boeijing

WESTERWOLDE, PEKELA. KANAALSTREEK – Vandaag maakte bromfiets Oldtimer Club De Reutel een toertocht door onder meer de regio Westerwolde, Pekela en de Kanaalstreek.

De toertocht, met een indrukwekkende lengte van 90 kilometer, werd voor de vijfde keer op rij georganiseerd door Geert Koster, die vlakbij de grens van Ter Apelkanaal en Zandberg woont. Voor Geert markeert dit evenement een bijzonder jubileum, aangezien hij al vijf jaar lang met passie en toewijding deze nostalgische rit voor De Reutel organiseert.

Op zijn 71-jarige leeftijd nam Geert zelf ook deel aan de toertocht, trots rijdend op zijn 71 jaar oude Simplex met Sachsmotor. De bromfietsclub telt meer dan 300 enthousiaste leden, afkomstig uit alle hoeken van Nederland en zelfs uit Duitsland. “We hebben altijd veel plezier met het rijden en het is een gezellige club,” aldus Geert. “We hebben zelfs met televisieopnames in Olst gestaan, bij omroep Max. Dat ging over brommerrijden in de jaren 70, samen met Philip Freriks en nog een paar leden van De Reutel.”

De tocht begon met een inloop om 8.00 uur, waarna om 10.00 uur het startschot vanaf Toeristisch Rustpunt MoeNieks aan de Weenderstraat 44 te Vlagtwedde klonk. De route voerde langs Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde en Blijham, om vervolgens een tussenstop te maken bij Oude Pekela voor een bezichtiging van oude industriële stoommachines bij Siep & Co.

Na een smakelijke lunch bij cafetaria ’t Wold in Onstwedde, vervolgde de tocht richting Bleklage, Barlage, Mussel en Kopstukken, om uiteindelijk aan te komen bij Musselkanaal. Daar stond een bezoek aan het bejaardenhuis A Horst op het programma, gevolgd door een bezichtiging bij Firma Albers sportcars en classics.

Het nostalgische spektakel eindigde in Ter Apelkanaal, via Beetse en Zuidveld, om vervolgens terug te keren naar Vlagtwedde. Ter afsluiting stond bij MoeNieks een heerlijke stamppot klaar.

Foto’s: Gerda Boeijing en Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.