Duo Jenny & Wyanda op Kerkenpad Oost-Groningen 1 juni

Eigen foto

NIEUWE PEKELA, SCHEEMDA, BELLINGWOLDE – Op zaterdag 1 juni 2024, tijdens Kerkenpad Oost-Groningen, treedt het duo Jenny & Wyanda op in drie kerken.

De optredens vinden plaats in:

11.00 Hervormde Kerk, ds. S. Tjadenstraat C 51 Nieuwe Pekela
13.30 De Ontmoeting, Kerklaan 32 Scheemda
15.00 Magnuskerk, Hoofdweg 227 Bellingwolde

Sopraan Wyanda Yap en pianiste Jenny Niemeijer laten in elke kerk allerlei genres en veelal bekende melodieën horen. Naast drie prachtige Ave Maria’s van Bach-Gounod, Schubert en Caccini-Vavilov, komen ook filmmuziek, Ierse volksliedjes en Franse chansons aan bod. In elke kerk wordt een ander programma van 45-60 minuten gebracht. En in de Ontmoeting in Scheemda wordt extra aandacht geschonken aan Licht en Vrede.

Jenny Niemeijer en Wyanda Yap leerden elkaar kennen via de pianodag bij Klassiek in’t Veen in 2022 in Valthermond. Sinds 2023 musiceren ze samen. Ze hebben dezelfde interesses en voorkeuren in muziek. Zo ontstond het duo Jenny & Wyanda. Het duo wil vooral plezier hebben in het samen musiceren en dit delen met anderen. Ze hebben een heel gevarieerd repertoire, zowel klassiek als niet-klassiek. Op 2 mei jl traden ze op tijdens het Koopavondconcert in de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam met een Muzikale Proeverij.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.