Kunst, muziek en gedichten in Porre’s Toen Alteveer

Foto: Johannes Velthuis

ALTEVEER – Dit weekend werd Porre’s Toen, bij B & B De Porrepoele aan de Dwarsstukkerweg in Alteveer, bevolkt door kunstenaars, musici, dichters en verhalenvertellers. Het thema was: Verken de wereld onder je voeten.

Tijdens het tweedaagse kunstevenement KUNST in Porre’s Toen onderzochten bezoekers, samen met kunstenaars, de wereld onder onze voeten. Kunstenaars uit allerlei disciplines namen ze mee in hún kijk op het onderaardse: in beeldende kunst, natuurbeleving, in gedichten en verhalen, in muziek, in eten en drinken, interactief, etc.

Naast landschapskunst van Marleen Dijkdrent, paprika uit de serie  “Vergeten” van Marion van der Laan en influisteringen van Moeder Natuur door Hermitheart Ar was er ook werk te zien, te horen, te proeven of te ervaren van: Blaastrio (klasieke muziek), Marion de Boer (chromatogrammen), De Truwanten (oude muziek), Iris van Dorp (Shiitakes), Marijk Gerritsma (beeldend), Gunderwied (luisterliedjes en covers), Odette van Heesbeen (installatie), Annet Koops (gedichten), Lianne de Kort (beeldend),  Bart van Lieshout (natuurbeleving), Jolanda Muurman (fermentatiepotten), João Luiz Naufel (beeldend), Yuliia Orlova (beeldend), Ineke Pals (fotografie), Mikaela Reinton (installatie), Tineke Rouw (luisterliedjes), Lisette Scheffer (beeldend), Kathelijne Schelfhout (harp), Marieke Smink beeldend), Lisa Smithson (Kombucha), Robin Stemerding (beeldend), Vasara (buikdans), Heleen Wilkens (beeldend), Rieneke Woelderink en Bernard Wubbels (didgeridoo en luisterliedjes). Hapjes en drankjes kwamen uit de keuken van De Porrepoele. 

Foto’s: Johannes Velthuis, hier vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.