Ruim 250 deelnemers bij fietstocht voor de Julians Stichting

Foto: Jan Glazenburg

SMEERLING – Vandaag werd vanaf Gasterij Smeerling een fietstocht ten bate van de Julians Stichting georganiseerd.

Deze tocht, genaamd de Juliansfietstocht is jarenlang gehouden en georganiseerd door het Refeja ziekenhuis te Stadskanaal. Door een afname in personeel werd de tocht nu georganiseerd door de fiets club de Windhappers uit Stadskanaal. De tocht staat in het teken van het werven van deelnemers en hierdoor geld voor de Juliansstichting. https://www.juliansstichting.nl/site/

Deze stichting is opgericht door de ouders van Julian. Julian, een jongen van 9 jaar oud, is overleden aan een hersentumor. Het doel van de stichting is het ophalen van geld door het organiseren van activiteiten en donaties die uiteindelijk zijn bedoeld voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Aan de fietstocht deden zo’n 250 deelnemers mee. De start en finish locatie was Gasterij Natuurlijk Smeerling te Onstwedde. De route ging door Westerwolde.

De toerfietsers legden een afstand af van 50 kilometer. Zij konden desgewenst onderweg de Stonefarm in Stadskanaal en voormalig werk en interneringskamp de Beetse in Sellingen bezoeken. De wielrenners konden kiezen tussen routes van 45 en 90 kilometer.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.