Bruidsweek Bolderbörg afgesloten met modeshow

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vanavond werd in de Bolderbörg met een prachtige modeshow de bruidsweek afgesloten.

In de Bolderbörg werd voor de bewoners een bruidsweek georganiseerd. Vrijdag was het feest, een beetje zoals bij een echte bruiloft. Vanavond werd de bruidsweek afgesloten met een modeshow van bruidskleding. Dit was door vrijwilligers, medewerkers, bewoners en vrienden beschikbaar gesteld.

In een feestelijk versierde zaal werden de bewoners getrakteerd op koffie/thee met wat lekkers, een glaasje fris, of advocaatje met slagroom, een hartig hapje en een prachtige bruidsshow. Personeel, vrijwilligers en familieleden showden in totaal 21 bruidsjurken en enkele trouwpakken. Een aantal jurken was destijds door de bruid zelf gemaakt. Een “bruid” showde eerst de trouwjurk van haar oma en daarna de jurk die haar moeder droeg op haar trouwdag. Goed te zien was hoe de mode in de loop der jaren veranderde. Het oudste trouwpak was uit 1911. Ook was er nog een mantelpakje te zien, dat was gedragen door de moeder van een bruid. De oudste jurk die werd geshowd, was de trouwjurk van mevrouw Kampijon, een bewoonster van de Bolderbörg. De jurk is in 1956 gedragen.

Vroeger werd de trouwjurk vaak gebruikt om er een doopjurkje of wiegbekleding van te maken. Op een van de foto’s wordt zo’n doopjurkje getoond.

Het was een zeer geslaagde avond. De mannequins kregen na afloop een roos overhandigd.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg, klik HIER voor alle foto’s (twee delen!).

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.