Echtpaar van Dijk 60 jaar getrouwd

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vandaag zijn de heer en mevrouw van Dijk uit Veendam 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sandra Korthuis feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Veendam op hun woonadres. Waar het bruidspaar een fraai boeket bloemen en een ingelijste kopie van de originele trouwakte uit 1964 in ontvangst mocht nemen.

Het was liefde op het eerste gezicht toen Jan van Dijk (92) en Roelie Drenth (86) elkaar op de glazen draaiende dansvloer van de “Oale Woag” in Drouwen tegenkwamen. Na een verkeringsperiode werd er in Anloo getrouwd, waarna het prille bruidspaar zich in Veendam vestigde.

Uit het diamanten huwelijk kwamen 2 dochters en vervolgens 2 schoonzonen en 3 kleinkinderen bij.

Jan is vele jaren automonteur bij garage de Vries in Veendam geweest en Roelie was vele jaren bij confectiewinkel Bos in de Kerkstraat werkzaam. Daarnaast was Roelie 45 jaar betrokken bij de Wijkvereniging Sorghvliet en 27 jaar bij het Veenkoloniaal Museum als vrijwilliger. Samen hadden ze 45 jaar lang veel plezier aan hun moestuin en huisje in het Borgerswold.

Info en foto: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.