Mevrouw Schoemaker blaast 100 kaarsjes uit

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteren vierde mevrouw Anna Schoemaker – Schoemaker haar honderdste verjaardag.

Locoburgemeester Giny Luth bracht gistermiddag een bloemetje naar mevrouw Schoemaker en feliciteerde haar namens de gemeente Westerwolde met haar honderdste verjaardag. Ook bracht mevrouw Luth een kopie van de geboorteakte van mevrouw Schoemaker mee.

Mevrouw Schoemaker is op 28 mei 1924 geboren in de Maten, in de toenmalige gemeente Vlagtwedde. Zij trouwde op 14 maart 1951 met Jan Hendrik Schoemaker. Na hun huwelijk betrokken zij een boerderij in buurtschap de Slegge. Daar kregen ze een zoon (Ben) en een dochter (Siny). Mevrouw deed het huishouden, zorgde voor de kinderen en hielp mee op het, toen, gemengd bedrijf. Later verbouwden ze voornamelijk aardappelen en suikerbieten.

Ondanks haar hoge leeftijd woont mevrouw nog in de aanleunwoning bij Kloosterheerd, waar ze ook met haar echtgenoot, die op 9 februari 2020 overleed, woonde. Mevrouw is lichamelijk redelijk gezond en nog goed bij de tijd, aldus haar kleinzoon. Het horen en zien is helaas wel iets minder.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.