Scholen Oldambt en Westerwolde strijden tegen elektronisch afval!

Foto ingezonden door gemeente Oldambt

OLDAMBT, WESTERWOLDE – Negen basisscholen uit Oldambt & Westerwolde doen van 3 juni tot en met 27 juni mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Jurrie Nieboer op basisschool VSO de Meentschool. De negen deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 3 en 27 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten.

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Oldambt en Westerwolde meedoen zijn; OBS Plaggenborg, CBS de Wegwijzer, VSO de Meentschool, SBO Delta, OBS De Bouwsteen, OBS Op d’ Esch, Heilige Gerardusschool, Interschool basisschool voor anderstaligen en OBS De Kleine Dollard.

De E-waste Race Oldambt en Westerwolde is mogelijk gemaakt door PreZero

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.