Stichting de Dichte Knip Oldambt wil uitbreiden naar Westerwolde

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE, OLDAMBT – Stichting de Dichte Knip zoekt contactpersonen in de gemeente Westerwolde.

Stichting de Dichte Knip Oldambt zet zich in voor mensen die aan de armoede grens leven in Oldambt. Met ruim 950 leden op de facebookpagina worden er dagelijks donaties gedaan. Kleding, meubels, huisraad, eigenlijk van alles wordt gedoneerd. Ook winkeliers en horeca zijn geregeld donateur.

De stichting organiseert geregeld activiteiten voor jong en oud, zoals het jaarlijks forelvissen bij de Kolk in Midwolda, uit eten bij de Javaan Oudeschans, bootje varen, naar een pretpark, zwembad enz. Ook zorgen ze voor mooie avondvierdaagse snoepzakken en cadeautjes voor afscheid meester en juf, schoencadeautjes, sinterklaascadeautjes, kerstpakketten, kortom teveel om op te noemen. Ook helpen leden in de groep elkaar met noodpakketten voor als iemand echt, om welke reden dan ook, geen boodschappen heeft. Alles wordt met de dichte knip gedaan.

Op verzoek wil de stichting gaan uitbreiden naar de gemeente Westerwolde. Ze zoeken drie contactadressen in Bellingwolde, Vlagtwedde en Ter Apel voor vrijwilligers voor o.a. noodpakketten, kleding en activiteiten, zodat mensen het daar dan vandaan kunnen halen.

U kunt de stichting vinden op facebook, waarvan u lid kunt worden als donateur, of als u hulp kunt gebruiken. Voor vragen kunt u bellen met 06 28311672.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.