Video toertocht bromfiets Oldtimer Club de Reutel

Foto: Fred Stötefalk

WESTERWOLDE/PEKELA/KANAALSTREEK – Bromfiets Oldtimerclub de Reutel maakte zaterdag 25 mei een toertocht door Westerwolde, Pekela en de Kanaalstreek. 38 deelnemers reden op diverse oude bromfietsenmerken door deze regio’s.

De eerste stop was in Oude Pekela bij Siep en Co, wat misschien wel beter bekend is als Free en Co de voormalige oude Stro Kartonfabriek, waar de leden een rondleiding door het fabrieksgebouw om al die oude machines van vroeger te bekijken.

Er werd tijdens deze route ook even gestopt bij woonservicecentrum de A-Horst in Musselkanaal waar de bewoners al die mooie oude brommers, snorfietsen en scooters van dichtbij konden bekijken. Er was zelfs een bewoonster die kort even achterop een solex ging zitten uit 1960. “Zo’n snorfiets heb ik vroeger ook gehad”, lachte ze.

verslag : Geesje Godlieb
camera en montage : Aike Godlieb

Klik HIER voor onze reportage.

Video: GenAmedia nieuws

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.