Compliment voor mantelzorgers in Westerwolde

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde bedankt mantelzorgers voor hun inzet. Daarom kunnen mantelzorgers van 1 juni t/m 31 augustus 2024 het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit compliment bestaat uit vier Westerwoldse cadeaubonnen van €25,- per stuk.


Mensen die langere tijd onbetaald voor een partner, familielid of bekende zorgen, zijn mantelzorger. Wethouder Wietze Potze: “Mantelzorgers zijn ontzettend belangrijk. Zij vinden het vaak vanzelfsprekend om zorgtaken op zich te nemen en doen het met liefde. Voor degene die verzorgd wordt, kan dit soms net het verschil betekenen om toch nog thuis te kunnen blijven wonen. Daar zijn we hen erg dankbaar voor.”


Mantelzorgcompliment aanvragen
Mantelzorgers kunnen het compliment aanvragen via westerwolde.nl/mantelzorgcompliment. Hier staan ook de voorwaarden. Mantelzorgers die bekend zijn bij Welzijn Westerwolde ontvangen begin juni een brief met informatie over het aanvragen van het mantelzorgcompliment. Ook inwoners die geen brief hebben ontvangen, maar wél voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen het compliment aanvragen. Welzijn Westerwolde verwerkt de aanvragen en helpt indien nodig bij het invullen van het formulier. Hiervoor kunnen aanvragers bellen naar (0599) 58 24 60 of mailen naar mantelzorg@welzijnwesterwolde.nl.

Week van de Jonge Mantelzorger: Jong&Wilt!
Tegelijk met de eerste week van de aanvraagperiode van het mantelzorgcompliment is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze duurt van 3 t/m 9 juni 2024. Tijdens deze week staan jonge mantelzorgers van 8 t/m 24 jaar centraal. Want ook zij kunnen mantelzorger zijn, bijvoorbeeld voor een ouder, broer of zus. Deze jongeren groeien vaak op met zorg als een vanzelfsprekend onderdeel in hun leven. Daarom is voor hen niet altijd duidelijk dat zij mantelzorger zijn. Jonge mantelzorgers die voldoen aan de voorwaarden hebben uiteraard ook recht op het mantelzorgcompliment!

Het radioprogramma Jong&Wilt! van jongerenwerk Welzijn Westerwolde zal in het teken staan van de jonge mantelzorger. Jong&Wilt! wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 18.00 en 20.00 uur op Groningen1 en is op de maandag daarna terug te luisteren via Westerwolde Actueel. Jong&Wilt! maakt ook een podcast.

Uitreiking
De uitreiking van het compliment vindt plaats tussen 4 en 7 november 2024, tijdens de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers die een compliment ontvangen, worden hiervoor uitgenodigd.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.