Geluksmoment delen op Nationale Donutdag

Foto: Leger des Heils

VEENDAM – Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy organiseren op vrijdag 7 juni 2024 de Nationale Donutdag. De organisaties koppelen deze dag traditiegetrouw aan het beleven van een geluksmomentje. Belangrijkste doel van Nationale Donutdag: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het land gratis verstrekt via de buurthuiskamer van het Leger des Heils.


Nationale Donutdag wordt ook in Veendam gevierd, vanuit ‘Bij de Buren’, Boven Westerdiep 155a. Iedereen kan gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen.

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld.


Geluksmoment delen
Het Leger des Heils en Donut Worry Be Happy organiseerden ook de afgelopen vier jaar de Nationale Donutdag. Het succes daarvan – ondanks coronacrisis – en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van de jaarlijks terugkerende traditie. De gedachte ‘happiness is only real when shared’ staat ook dit jaar centraal. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.


Duurzaam en lekker
Donut Worry Be Happy zorgt met zijn donuts het hele jaar door voor geluksmomenten, maar doet daar tijdens Internationale Donutdag nog een schepje bovenop. In totaal zo’n 25.000 donuts worden door de organisatie gratis aan het Leger des Heils verstrekt voor het goede doel. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen.


Traditie
De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten.


Meer informatie: www.legerdesheils.nl/donutdag

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.