Lancia Kappa Register op bezoek bij Martin Willems in Emmer-Compascuum

Foto: André Dümmer

EMMER-COMPASCUUM – Een opmerkelijke verzameling van meer dan 20 Lancia Kappa’s kwam afgelopen weekend bijeen bij Museum De Ramshoek in Emmer-Compascuum. Deze exclusieve bijeenkomst werd georganiseerd door het Lancia Kappa Register en bracht enthousiastelingen vanuit alle hoeken van het land samen.

Het evenement begon met een hartelijke toespraak, gevolgd door een uitgebreide lunch voor alle aanwezigen. Daarna vertrok de indrukwekkende rij Lancia Kappa’s richting de oude showroom van Martin Willems aan de Rademakerstraat. Deze straat, onlosmakelijk verbonden met de naam Martin Willems, was het decor voor een onvergetelijk moment. Op een grasveld werden alle voertuigen opgesteld voor een groepsfoto, met in het midden een zeldzame Lancia Kappa uit 1919 met een 4,94 liter motor.

Martin Willems, een van de grootste specialist in Fiat en Lancia in Nederland en daarbuiten, leidde vervolgens de deelnemers rond door zijn oude showroom en enkele panden in de buurt. Zijn passie voor Italiaanse auto’s is overduidelijk, niet alleen door zijn uitgebreide kennis van de voertuigen zelf, maar ook door zijn verzameling onderdelen, folders, miniaturen en andere gerelateerde items.

De Lancia Club Nederland: Een passie voor het merk Lancia

De Lancia Club Nederland (LCN), opgericht op 27 mei 1973, is een vereniging voor eigenaren en liefhebbers van Lancia modellen, variërend van de vroege jaren 1906 tot de hedendaagse modellen. De club zet zich in voor het behoud van deze klassieke automobielen en bevordert de contacten en belangen van haar leden.

De LCN biedt een platform voor het uitwisselen van technische en historische kennis, en organiseert jaarlijks diverse evenementen zoals voor- en najaarsritten, deelname aan circuit-evenementen in Zandvoort en Assen, beurzen, tentoonstellingen, onderdelendagen en een nieuwjaarsborrel. Elk jaar of meerdere jaren organiseert de club ook een Cento Miglia d’Olanda en een buitenlandreis, wat de recreatieve kant van de club benadrukt.

De club beschikt over een uitgebreid netwerk van deskundigen en specialisten, inclusief een taxateur en typespecialisten voor verschillende modellen. Leden kunnen deze specialisten raadplegen voor deskundig advies en hebben toegang tot een beperkte voorraad kopieën van werkplaatshandboeken en repair manuals.

De bijeenkomst in Emmercompascuum was een schitterend voorbeeld van de toewijding en passie die leeft binnen de Lancia gemeenschap. Het samenkomen van zoveel Lancia Kappa’s op één plek was een zeldzaam en bijzonder gezicht, en een viering van de rijke geschiedenis en toekomst van het merk Lancia.

Ingezonden door André Dümmer

Meer foto’s https://myalbum.com/album/R4w5ghVwcetVZk/

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.