Pronkstukken veiling sportsouvenirs Zandbergia naar Portugal

Foto: Wim Mensen

ZANDBERG – Wim Mensen, voorzitter van de Stichting Zandbergia, is onlangs begonnen met een openbare veiling van allerlei in de loop der jaren verzamelde relikwieën, souvenirs, collector’s items en curiosa anderszins de sport betreffende.

Veel kavels zijn op deze wijze al van de hand gedaan. Met name voor attributen van SV Meppen, Schalke 04 en rond de Giro d’Italia bestond veel interesse en zijn in daarvoor gewenste handen gekomen.  

Behoud van dit sportief kunstbezit voor het nageslacht is zodoende gewaarborgd.

Zeer verrassend was de belangstelling vanuit Portugal voor het officiële programmaboekje van de op 2 mei 1962 in het Olympisch Stadion in Amsterdam gespeelde Europacupfinale Benfica vs Real Madrid. 

Ook het originele entreebewijs (staanplaats ad ƒ 3,00) behoort tot de deal.

Een legendarische wedstrijd, magistraal geleid door onze landgenoot Leo Horn, met een verrassende overwinning (5-3) van de Portugezen als resultaat.

Eerder vandaag kwam de bevestiging dat deze unieke documenten, omdat het zo speciaal is, op 19 juni een prominente plaats krijgen in het 5* visresraurant 0pina in Matosinhos onder de rook van Porto.

De uitbaters zijn fervente supporters van Benfica.

In Matosinhos zijn al voorbereidingen gaande om er een speciaal moment van te maken met aandacht daarvoor ook in de media.

Familieleden van Wim Mensen vliegen binnenkort naar Porto om deze pronkstukken te overhandigen en om als getuigen bij de ceremonie aanwezig te zijn.

Een passender bestemming van deze attributen is nauwelijks denkbaar.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.