Nico Torrenga signeerde zijn nieuwste thriller in de Burcht te Wedde

Foto: Jan Glazenburg

WEDDE, APPINGEDAM – Zondag presenteerde Nico Torrenga, tijdens een Meet & Greet wandeling vanuit Burcht Wedde, zijn nieuwste boek: Zoetwaterparels. Het verhaal speelt zich af in Westerwolde.

Nico Torrenga is in het dagelijks leven kapper in Appingedam en in zijn vrije tijd auteur. Hij schrijft sinds 2015 blijspelen en kluchten in het Nederlands en Gronings, welke in heel Nederland en België worden opgevoerd. Tevens heeft hij twee bundels met humoristische verhalen en een roman in het Groninger dialect uitgebracht. In 2022 verscheen zijn eerste Nederlandstalige thriller: Samen Alleen.

Nico deed meerdere keren mee aan de Westerwolder Schriefwedstried. In 2020 werd hij winnaar en dit jaar werd hij derde in de categorie verhalen.

Zaterdag heeft hij in zijn woonplaats Appingedam zijn nieuwste boek: Zoetwaterparels gepresenteerd. Het verhaal is fictief, maar met autobiografische elementen, dat je soms ontroert, maar soms ook bij de strot grijpt. Belangrijk is dat het verhaal zich afspeelt in Westerwolde (Wedde, Onstwedde en Ter Wupping).

Zondag organiseerde hij bij de Burcht te Wedde een Meet & Greet wandeling door de omgeving; het toneel van Zoetwaterparels. Ook was daar de gelegenheid het boek aan te schaffen en deze door Nico te laten signeren. Zowel voor de wandeling als de Meet & Greet was veel belangstelling.

Nico schrijft nu aan zijn eerste Nederlandstalige roman met de werktitel ‘Als de wind zwijgt’.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.