Avondvierdaagse Veendam van start

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vanavond is de 64ste Avond4daagse in Veendam, met maar liefst 2631 wandelaars, van start gegaan.

Waarnemend burgemeester Sandra Korthuis wenste vanaf het Jan Salwaplein alle deelnemers een hele sportieve wandelweek toe. Voor het eerst wordt er niet 5 maar 4 dagen gelopen op de 5 of 10 kilometer. Door te weinig vrijwilligers heeft het bestuur dit besluit moeten nemen. Ook kampt het bestuur met een tekort aan verkeersregelaars. De wandelaars zullen vrijdagavond vanaf circa 20.00 uur feestelijk en muzikaal worden binnengehaald

Bij de ruim 2.600 wandelaars is een grote groep van 330 deelnemers die zich de Toppertjes noemen en al voor de 13e keer deelnemen. Het is een wandelgroep waar ieder zich bij aan mag sluiten. Het succes van de Toppertjes is mede te danken aan de sponsoring rondom deze groep die per jaar groeit. Dit jaar mag de wandelgroep Arjan Klopstra van de Plus Markt uit Muntendam verwelkomen die de gehele groep sponstaan 330 tasjes met drinken, fruit, en snoep aanbood.

“We zijn de sponsoren altijd super dankbaar, wij zijn een spontane hechte groep die als er iets aangeschaft moet worden en er is tekort dit uit eigen zak betalen” aldus Wendy Andre.

“Zo hebben we dit jaar ook diverse sponsors die ons helpen. Vihamij- De Vuurmeester- Rick Kamphuis transport -Freddy Pertien Kraan verhuur Slochteren-Diana Pertien transport- en niet te vergeten onze topper Gerards bloemenkas die vrijdags altijd de bloemen verzorgd” aldus Diana Kamphuis.

Bron en foto’s: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.