Festival de Verbinding brengt Oekraïners en Nederlanders samen in Oude Pekela

Foto: Biblionet

OUDE PEKELA – Op 15 juni organiseert de bibliotheek in Oude Pekela een bijzondere activiteit in MFC De Binding: Festival de Verbinding. Het festival is toegankelijk voor iedereen. Hier kun je genieten van bijzondere muziek en dans uit de Nederlandse en Oekraïense cultuur. Daarnaast is er een kleine markt waar handgemaakte souvenirs en culinaire specialiteiten uit beide landen. Toegangskaarten voor het festival zijn te koop aan de balie in de bibliotheek in Oude Pekela. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang.

Er zullen twee concerten plaatsvinden, om 12.00 uur en om 15.00 uur. Er wordt hard gewerkt aan om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. Zo zorgt Anna Kuipers-Orlova, derdejaars studente van Prins Claus Conservatorium in Groningen en gastdocent en spreker over de geschiedenis, cultuur en tradities van Oekraïne en de Sovjet-Unie, voor het muzikale, inhoudelijke en coördinerende deel. Choreografe en dansdocent uit Oekraïne Natali Marchuk bereidt traditionele en moderne Oekraïense dansen voor met kinderen en jongeren. Schrijvers van Biblionet Groningen presenteren hun verhalen. Met speciale dank voor Thea de Boer en Harry Panneman voor het regelen van het geluid. 

Vluchtelingenwerk zal tijdens het festival aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van de gasten. Om dit festival tot een succes te maken werkt Biblionet Groningen samen met de opvanglocaties de Molenhof en de Clockstede en de gemeente Oude Pekela.

De concerten vinden plaats om 12.00 uur en 15.00 uur.

Meer info over het programma: https://ticketing.biblionetgroningen.nl/inschrijven/741530/Festival-De-Verbinding.html

Foto’s: Biblionet

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.