“Pukkies” 10 jaar in Veelerveen

Foto: Catharina Glazenburg

VEELERVEEN – Vandaag vierden de “Pukkies” dat ze tien jaar dagbesteding in de voormalige basisschool in Veelerveen hebben.

In 2014 startte Angelique van Bekkum, samen met partner Petra Jongeneel, in de voormalige basisschool van Veelerveen een dagcentrum voor jongeren en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking.

Het dagcentrum kreeg de naam PUK, wat staat voor Persoonlijk Uniek en Kwaliteit. Bij het centrum wordt het dagprogramma aan de behoeften van de Pukkies, zoals de cliënten vaak worden genoemd, aangepast. De geboden activiteiten kunnen zijn zeer divers zijn, zoals bv. muziek maken en luisteren, snoezelen, schilderen, tekenen en computeren. De activiteiten worden door deskundige medewerkers aangeboden.

Inmiddels is dit al tien jaar het geval en dat moest natuurlijk gevierd worden! Het dagcentrum was versierd, er was taart en lekkere hapjes en drankjes. De “pukkies” verzorgden voor de trotse Angelique en Petra een optreden. Veel ouders/ verzorgers waren hierbij aanwezig.

Het was voor iedereen een onvergetelijke middag!

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.